Προηγούμενα Summer Schools

Από το 2017 έως σήμερα έχουν διοργανωθεί 3 Summer Schools στην Κέρκυρα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ θέσμα νομικών θεμάτων του δικαίου της Ε.Ε.

22 – 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

3ο SUMMER SCHOOL 2019

Το 3ο Summer School της ELMAA διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας στο νησί της Κέρκυρας. Τα μαθήματα κάλυψαν τις θεματικές ενότητες του δικονομικού δικαίου, του δικαίου ανταγωνισμού, του δικαίου κρατικών ενισχύσεων, του δικαίου προστασίας του καταναλωτή, του δικαίου ενέργειας, του δικαίου διαιτησίας, του δικαίου δημοσίων συμβάσεων και της νομικής μετάφρασης και διερμηνείας.

Στη φωτογραφία, ο ομιλητής στην Τελετή Έναρξης του Summer School Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειος Χριστιανός και αριστερά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας. 

 

Βασίλειος Χριστιανός, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ομιλία στην Τελετή Έναρξης με θέμα «Δυσλειτουργικά αποτελέσματα της προστασίας του καταναλωτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μιχάλης Πολίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μάθημα με θέμα «Ζητήματα Νομικής Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ami Barav, Δικηγόρος Αγγλίας, πρ. Καθηγητής του πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon- Sorbonne. Μάθημα με θέμα “Judicial Remedies in the EU Legal Order”.

Αντώνιος Μπουχάγιαρ, Δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάθημα με θέμα «Πρόσφατες Εξελίξεις στη Νομολογία των Κρατικών Ενισχύσεων».

Βασιλική Σπηλιοπούλου, δικηγόρος. Μάθημα με θέμα «Δημόσιες Συμβάσεις: Η Έννομη Προστασία στο Προσυμβατικό Στάδιο».

Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μάθημα με θέμα  «Πολιτικές Ενέργειας και Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μανώλης Περάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μάθημα με θέμα «Οι Ρήτρες Διαιτησίας σε Διεθνείς Συμφωνίες όπου Εφαρμόζεται το Ενωσιακό Δίκαιο».

Μηνάς Κωνσταντινίδης, Δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάθημα με θέμα «Η Αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θεόδωρος ΠανάγοςΔικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής Δικαίου Ενέργειας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Μάθημα με θέμα «Δημόσιες Συμβάσεις: Η Έννομη Προστασία στο Προσυμβατικό Στάδιο».

24 – 28 ιουλιου

2ο SUMMER SCHOOL 2018

Το 2ο Summer School της ELMAA διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας στο νησί της Κέρκυρας. Τα μαθήματα κάλυψαν τις θεματικές ενότητες του δικονομικού δικαίου, του δικαίου ανταγωνισμού, του φορολογικού δικαίου και του δικαίου δημοσίων συμβάσεων.

Στη φωτογραφία συμμετέχοντες του Summer School σε εκδρομή μετά τη λήξη των πρωινών τους μαθημάτων στο Αχίλλειο, τη βασιλική έπαυλη της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ στην Κέρκυρα.

Σάββας Παπασάββας, Δικαστής στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. Μάθημα με θέμα «Υποθέσεις Δικαίου του Ανταγωνισμού ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ρεβέκκα – Εμμανουέλα Παπαδοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μάθημα με θέμα «Υποθέσεις Φορολογικού Δικαίου ενώπιον των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Γεώργιος Βάλληνδας, Εισηγητής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρος του European Law Moot Court (ELMC) Society. Μάθημα με θέμα «Η Διαμόρφωση των Αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αλέξανδρος Πολίτης, δικηγόρος, Ακαδημαϊκός Βοηθός στο Κολλέγιο της Ευρώπης. Μαθήματα με θέμα «Προδικαστικά Ερωτήματα των Εθνικών Δικαστηρίων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Φορολογικές Αποφάσεις (tax rulings) των Εθνικών Αρχών και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Βασίλειος Χριστιανός, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μάθημα με θέμα «Προδικαστικά Ερωτήματα των Εθνικών Δικαστηρίων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θεόδωρος ΠανάγοςΔικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής Δικαίου Ενέργειας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Μάθημα με θέμα «Αγορές Ενέργειας και Δίκαιο της Ε.Ε.».

Γεώργιος Κώτσηρας ’08, δικηγόρος Δ.Ν. Μάθημα με θέμα «Προδικαστικά Ερωτήματα των Εθνικών Δικαστηρίων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

24 – 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

1ο SUMMER SCHOOL 2017

Το 1ο Summer School της ELMAA διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) της Θεσσαλονίκης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας. Τα μαθήματα κάλυψαν τις θεματικές ενότητες του δικαίου ανταγωνισμού, του δικαίου κρατικών ενισχύσεων, του φορολογικού δικαίου, του εμπορικού δικαίου, του δικαίου ενέργειας και του δικαίου δημοσίων συμβάσεων.

Στη φωτογραφία ο Ειδικός Σύμβουλος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης Kieran Bradley κατά τη διδασκαλία του μαθήματός του στην αίθουσα της Συγκλήτου στην Ιόνιο Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Βασίλειος Σκουρής, πρ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Μάθημα με θέμα «Κρατικές Ενισχύσεις Φορολογικού Χαρακτήρα».

Christine Kaddous, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Εποσκέπτρια Καθηγήτρια του Κολλεγίου της Ευρώπης. Μάθημα με θέμα “Panorama of the International Agreements Concluded by the European Union”.

Θεόδωρος ΠανάγοςΔικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής Δικαίου Ενέργειας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Μάθημα με θέμα «Η Απελευθέρωση των Αγορών Ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ελίνα Παλιού, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία «Χριστιανός και Συνεταίροι».Μάθημα με θέμα «Η Παρουσίαση του Ενωσιακού Νομικού Πλαισίου Ανάθεσης Δημοσίων Συμβάσεων. Γενικές Αρχές, Ανταγωνισμός και Δικαστική Προστασία».

Γεώργιος Κώτσηρας ’08, δικηγόρος Δ.Ν. Μάθημα με θέμα «H Ανάκτηση Παρανόμως Χορηγηθεισών Κρατικών Ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Βασίλειος Χριστιανός, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μάθημα με θέμα «H Ανάκτηση Παρανόμως Χορηγηθεισών Κρατικών Ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Kieran Bradley, Ειδικός Σύμβουλος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης. Μάθημα με θέμα “Competition Policy: The Impact of Brexit on Companies Established in the EU/UK”.

Ασπασία Μάλλιου, Εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής». Μάθημα με θέμα «Η Τεχνητή Μεθόδευση στον Τομέα της Φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα».

Αντώνιος Μπουχάγιαρ, Δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάθημα με θέμα «Η Εφαρμογή του Δικαίου Ανταγωνισμού και Πρόσφατες Εξελίξεις».