Διοικητικό Συμβούλιο 

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 3ετής και σήμερα διανύουμε τη δεύτερη θητεία Διοικητικού Συμβουλίου. 

 

Αλέξανδρος Πολίτης

Αλέξανδρος Πολίτης

Πρόεδρος

Ο Αλέξανδρος Πολίτης είναι ιδρυτικό μέλος ΔΣ και Πρόεδρος του συλλόγου από το 2021. Είναι υπεύθυνος διοργάνωσης του ‘Summer School on European Union Law’ στην Κέρκυρα από την πρώτη διοργάνωσή του το 2017 έως σήμερα. Έχει επίσης επιμεληθεί την εικονική ταυτότητα του συλλόγου (logo, website, social media κλπ).

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (Πτυχίο Νομικής) και στο Κολλέγιο της Ευρώπης στην Μπρυζ (LLM στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο). Είναι υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου. Ήταν μέλος της ομάδας φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό Europa Moot Court το 2014 και προπονητής της Νομικής Σχολής Αθηνών στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό European Law Moot Court (ELMC) το 2016.

 

Γεωργία Κελεπούρη

Γεωργία Κελεπούρη

Αντιπρόεδρος

 

Η Γεωργία Κελεπούρη είναι ιδρυτικό μέλος ΔΣ και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου από το 2021. Είναι βοηθός διοργάνωσης του Summer School στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Επιχειρήσεων στην Κέρκυρα από το 2018 έως σήμερα.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (Πτυχίο Νομικής και ΜΔΕ Ευρωπαϊκού Δικαίου). Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών σε αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου. 

Μαρία - Άννα Κοκκινάκη

Μαρία - Άννα Κοκκινάκη

Γενική Γραμματέας

 

H Μαρία – Άννα Κοκκινάκη ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου από το 2021.Είναι επίσης βοηθός διοργάνωσης του Summer School στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην Κέρκυρα το 2022.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (Πτυχίο Νομικής και Μ.Δ.Ε. «Εταιρείες και Χρηματοδότηση» ) και στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux ( Ελληνογαλλικό Π.Μ.Σ. «Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο» ). Είναι δικηγόρος Αθηνών. Ήταν μέλος της ομάδας φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών στην πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό European Law Moot Court (ELMC) το 2016, που κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του διαγωνισμού στο Δικαστήριο της
Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο

 

Ευάγγελος Σταματίου

Ευάγγελος Σταματίου

Ταμίας

Ο Ευάγγελος Σταματίου είναι Ταμίας του συλλόγου από το 2021. Είναι επίσης βοηθός διοργάνωσης του Summer School στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην Κέρκυρα το 2022.

Είναι ασκούμενος δικηγόρος Αθηνών στη Δικηγορική Εταιρεία Κυριακίδης – Γεωργόπουλος. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός υπότροφος του Ιδρύματος Konrad Adenauer. Έχει εργαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Έχει διατελέσει μέλος της συντακτικής επιτροπής των Εφαρμογών Δημοσίου Δικαίου.

Ήταν μέλος της ομάδας φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών στον διαγωνισμό European Law Moot Court (ELMC) το 2018 και προπονητής της Νομικής Σχολής Αθηνών στον ίδιο διαγωνισμό το 2019.

Έλενα Μωραΐτη

Έλενα Μωραΐτη

Μέλος

Η Έλενα Μωραΐτη είναι μέλος του ΔΣ από το 2021 έως σήμερα. Είναι επίσης βοηθός διοργάνωσης του Summer School στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην Κέρκυρα το 2022.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (Πτυχίο Νομικής και ΜΔΕ Ευρωπαϊκού Δικαίου). Ήταν μέλος της ομάδας φοιτητών που εκπροσώπησε τη Νομική Σχολή Αθηνών στο διαγωνισμό European Law Moot Court Competition το 2018 και συμμετείχε στην προπόνηση της ομάδας που εκπροσώπησε τη Σχολή το 2019. Εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου.