Δράσεις της ELMAA

Η ELMAA επιδιώκει να συμβάλει στον διάλογο επί ζητημάτων Ευρωπαϊκού Δικαίου μέσω της διοργάνωσης ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων. 

07.03.2018

Επιστημονική ημερίδα

FIFA και δίκαιο της Ε.Ε.

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 η ELMAA διοργάνωσε την 4η ημερίδα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ με θέμα “Recent developments on case law of the ECJ and the relevant decisions of the European Commission on FIFA” και ομιλητή τον Ami Barav, πρ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Pantheon – Sorbonne Paris 1), ο οποίος έχει χειριστεί ως δικηγόρος πλήθος υποθέσεων ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσωπώντας, μεταξύ άλλων τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Στη φωτογραφία αριστερά του ο Πρόεδρος της ELMAA Νικόλαος Πουής ’12

17.02.2017

Επιστημονική ημερίδα

Η αγωγή αποζημίωσης για παραβάσεις του δικαίου ανταγωνισμού

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 η ELMAA διοργάνωσε την 3η ημερίδα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ με θέμα «Η αγωγή αποζημίωσης για παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνιμσού: Η Οδηγία 2014/104/ΕΕ ως πρόκληση για τον εθνικό νομοθέτη και τον εφαρμοστή του δικαίου της Ε.Ε.» και ομιλητές την Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Ρεβέκκα – Εμμανουέλα Παπαδοπούλου, τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Λάμπρο Κιτσαρά και τον ΔΝ Βασίλειο Καραγιάννη και παρεμβαίνοντες τα μέλη της ELMAA Θεόδωρο Ηλιόπουλο ’16 και τον Κωνσταντίνο Μανίκα ’19. Την συζήτηση συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειος Χριστιανός

 

07.07.2016

Επιστημονική ημερίδα

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2017 η ELMAA διοργάνωσε την 2η ημερίδα της στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ με θέμα «Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Νομικά ζητήματα» και ομιλητές τον πρ. Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ε.Ε. και Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Σκουρή, τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειο Χριστιανό και τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Μανώλη Περάκη.

27.05.2016

Επιστημονική ημερίδα

Η προσφυγική κρίση στην Ε.Ε.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 η ELMAA διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ την πρώτη της ημερίδα με θέμα «Προσφυγική κρίση: Η πρόκληση για τα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ομιλητές τον πρ. Υφυπουργό Εξωτερικών, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Βαληνάκη, τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Μανώλη Περάκη, τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιωάννη Μάζη και την δικηγόρο Αλεξάνδρα Παπαιωάννου ’17. Την συζήτηση συντόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειος Χριστιανός.